Firmanın ürettiği başka bir solar otombil eclectic modeli.
Electric modeli 3 kişi taşıma kapasitesine sahip.
Güneş enerjisine dayalı teknolojiler hayatımızın her aşamasına girmeye başladılar. Onları önce hesap makinesi gibi küçük elektronik aletlerde gördük. Daha sonra trafik ışıklandırmalarında yaygınlaştılar. Bu süre içerisinde güneş enerjisi sayesinde elektrik üreten güneş pilleri o kadar yaygınlaştı ki sırt çantalarında bile kullanılır hale geldiler.
Güneş pillerinin verimlerinin artırılması daha fazla enerji gerektiren alanlarda da kullanılabilir olmalarını sağladı. Bu sayede güneş enerjisiyle çalışan güneş arabaları dahi üretilmeye başlandı. Ülkemiz'de de dünyadaki örneklerine benzer olarak güneş pili kullanılan otomobillerin rallileri Tübitak tarafından düzenlenmekte.
Güneş arabalarının deneysel boyutta olmaları estetik olarak fazla özenli yapılmalarına genellikle engel teşkil ederken Venturi Astrolab daha kabul edilebilir bir kullanışlılıkla karşımıza çıkıyor.
Aşağıdaki videoda bir teknoloji fuarında Venturi Astrolab da tanıtılıyor.
Venturi Astrolab otomobillin üretiminde 3.6 metrekarelik güneş pili paneli kullanılmış. Aracın elektrik motorları güneş pilleriyle besleniyor. Fazla enerjinin bataryalara şarj edilmesiyle kesintisiz sürüş imkanı sağlanımış oluyor.
Benzerlerine oranla son derece yüksek verimlere ulaşan aracın gövdesi karbon fiber malzemeden üretilmiş. 50 Km sarj gerektirmeden hareket edebilmesi ve Saatte 120km hıza ulaşabilmesiyle Astrolab standart bir kara taşıtı olmaya aday gibi görünüyor.
Venturi Astrolab iki kişinin binebilebeği şekilde tasarlanmış.
Otomobik özellikle şehiriçi kullanım için ideal kabul ediliyor.